Geen categorie

Deel 25: Bloot zwemplezier bij Swimfun Joure.

Yes Yes Yes! Het nieuwe jaar is slechts 13 dagen oud en Santana en ik hebben ons eerste blote uitje alweer achter de rug. Samen met een hele goede vriend, die ook mee was naar het Tikibad en met m’n vader ( die mij gevraagd had of ie mee mocht, omdat ie het eens mee wilde maken ), zijn wij vanavond bij de 2e testavond van het blootzwemmen in Joure geweest. En wat een succes was dit!

Net als bij het Tikibad zijn de foto’s in overleg gemaakt, zodat iedereen met een ontspannen tevreden gevoel naar huis kan.

Zoals je leest was het al de 2e avond in Joure. We konden helaas niet bij de eerste avond aanwezig zijn, omdat die op 16 december was en wij toen in het Tikibad waren. Zou het naturistenzwemmen in Joure echt een succes blijven en een vaste plek in de agenda krijgen, dan word er qua planning veel beter naar zulke datums gekeken. Niet vanwege het Tikibad, dat is immers maar 1x per jaar, maar meer vanwege het naturistenzwemmen bij Tropiqua Veendam. Maar ook al was de eerste avond op dezelfde dag als het Tikibad, de organisatie wist het toch voor elkaar te krijgen dat er toen ruim 82 bezoekers waren. Absoluut niet slecht voor een eerste testavond. De verwachtingen waren dus hoog voor vanavond, want ja er was nu immers geen ander evenement en er waren al 82 mensen geweest, dus er word sowieso over gepraat. Dit moest te zien zijn in de bezoekersaantallen vertelde Maikel mij vorig weekend op Vlieland. En man, wat had je gelijk kerel. Deze 2e avond had, schrik niet mensen, 162 (!!!) bezoekers. Wat een prestatie! En dat 162 mensen heel veel is, dat bleek al in de hal bij de kassa’s. De draaipoortjes werkten niet, dus er was een kleine ophoping omdat we niet naar binnen konden. En met kleine ophoping bedoel ik ook echt ieniemienie klein hoor, want het is best een flinke hal. Ik bedoel meer dat je zo een flink overzicht had van hoeveel mensen er op af gekomen waren. En ondanks de kleine vertraging bleef iedereen vrolijk, beleefd, geduldig en vooral gezellig. Al redelijk snel kwam er iemand van Swimfun naar voren, zodat we met z’n allen via de personeelsdoorgang naar binnen konden en dus richting de kleedkamers. En zoals naturisten gewend zijn liep iedereen standaard naar de grote gezamenlijke kleedkamers en zaten we dus niet zoals mensen met zwemkleding moeilijk te doen in een klein rothokje. Wat is het toch heerlijk om onbeschaamd naturist te zijn.

Deze glijbaan bracht een hoop herinneringen boven, aangezien ik als kind een hoop in Joure heb gezwommen.

Hoewel ik als kind een hoop in Joure heb gezwommen ( het heette toen nog de stienen flier, de stenen vloer in het fries ), was ik toch al minstens 20 jaar hier nooit meer geweest. En ik moet zeggen, het is aardig met z’n tijd meegegaan. Het is echt een gigantisch pand, waar ook nog andere sport mogelijkheden zitten, met een hele mooie, soort jungle achtige inrichting. In de ontvangsthal hebben ze zelfs een vijvertje met waterschildpadjes. Superlief om te zien. Nadat we vanuit de kleedkamer richting het zwembad liepen kwam er ondanks deze nieuwe uitstraling toch een hoop herkenning naar boven. De gedeeltes die je op de foto’s ziet zijn eigenlijk nog steeds hetzelfde als 20 jaar terug. De gele glijbaan, het grote golfslagbad en het bubbelbad waren er toen ook al. Onveranderd. Alles er omheen was nieuw voor me. Er was een glijbaan met zitbanden die ik nog niet kende. Echt een hele leuke, maar wel pikdonkere glijbaan. Moet je van houden denk ik haha. Ernaast ligt nog een wildwaterbaan, die net als de eerste zwemavond gesloten was. Wat ik van de organisatie begreep zal die hoogstwaarschijnlijk de derde avond wel open zijn. En dat is niet het enige goede nieuws. Want degenen die aanwezig waren en goed op de agenda hebben gekeken die daar aan de muur hangt, hebben ze ook blootzwemavonden toegevoegd op 3 en 31 maart. Het word dus sowieso verlengd!

Nog gauw een verfrissende duik, voordat we weer door het gure weer naar huis moeten.

Maar dat Swimfun blij is met ons als naturisten merk je eigenlijk al vanaf het warme welkom bij de kassa. En vanaf daar word je door het gehele personeel supervriendelijk behandeld. De badmeesters en badjuffen zijn goed verdeeld over het zwembad, zodat elke penibele situatie ingedekt is, het restaurant is open, dus een lekker bakje koffie of een frietje, wat naar mijn mening toch echt bij zwemmen hoort ( ja daar zijn ze weer, die jeugdherinneringen ), is allemaal mogelijk. Ook de foto’s van deze avond zijn gemaakt door een personeelslid van Swimfun, waarvoor nogmaals dank. En wat betreft jeugdherinneringen… er worden ook nieuwe gemaakt, want ook vanavond waren er weer gezinnen aanwezig. Super om te zien dat er nog steeds kinderen zijn die het leuk vinden om dit met hun ouders en/of grootouders te doen. Dat geeft hoop voor de toekomst van het naturisme. Tuurlijk probeer ik m’n steentje bij te dragen door het schrijven van deze blogs, het is toch de keuze van de lezers om er wel of niet wat mee te doen. Gelukkig sta ik hier niet alleen in. Sterker nog, er was vanavond nog een andere naturisme blogger aanwezig, namelijk blogster Stella Cordes, beter bekend als a.naked.girl. Ze blogt wel in het Engels, wat ik met Bare Thoughts deed, maar is toch wereldwijd vrij bekend in het naturisme wereldje. Als je niet al te veel moeite hebt met Engels, neem dan vooral een kijkje op haar site of 1 van haar vele socials.

Grote dank aan degene die met ons op de foto wilden. Jullie zijn top!

Al met al kijken Santana en ik terug op een super geslaagde avond, ook al vonden we het water niet superwarm. Nu moet ik toegeven dat we daar aardig veeleisend in zijn hoor. En we zijn Nederlanders he, dus je moet wel iets te klagen hebben haha. En voor degene die het zich afvraagt, m’n vader zei na afloop dat ie genoten heeft en sowieso vaker mee wil. Hartstikke leuk natuurlijk en ontzettend gegund. Want zeg nou eerlijk mensen, deze leefstijl, deze vrijheid, blijheid en onderlinge gelijkheid….

….Die gun je toch iedereen?

Standaard

19 gedachtes over “Deel 25: Bloot zwemplezier bij Swimfun Joure.

   • Harmen zegt:

    De potten kwam ik 10 jaar geleden een hoop. Hij staat toevallig wel op de planning voor dit jaar. Net als de groene ster in Leeuwarden. Sauna Joure ben ik wel eens geweest, maar persoonlijk vind ik de Friese Wouden in Boijl mooier

    Like

 1. Ik vind persoonlijk dat er weinig tot niets aan naturisten worden gedacht. Als je even naar Friesland kijkt, heel veel water. Kijk je naar de randstad zie je veel gelegenheden. Over heel Friesland 2 naaktstranden. Daarom hoop ik dat het naakt zwemmen in de toekomst een dag gaat worden bijv. eens per maand van 10 tot 18 uur? Net als in sauna’s lady day hebben, elke maandag in sauna Joure.

  Liked by 1 persoon

  • Harmen zegt:

   Zou tof zijn. Laten we hopen. En vergeet niet dat de wadden ook nog naaktstranden hebben he. Sterker nog, op Vlieland mag je op 2 strandpalen na op het hele strand bloot

   Like

 2. Oké dat klopt maar echter zie ik niemand op Vlieland dat zo doen. Zijn ook heel veel mensen en als enige uit de kleren te gaan. Om van Heerenveen naar Vlieland te gaan om bloot te mogen, vandaar dat ik naar Sneek ga. Alleen de jeugd wordt vind ik dan, preutser. Vinden dat privé en zijn hierdoor onzeker over hun lichaam. Vinden dat raar en waarom niet gewoon zwembroek aan. Zie je vrouwen topless op het strand? Nee, vroeger wel. Dan de mobiele telefoons met camera die alles in HD kan vastgelegd worden. Dat jullie foto’s mochten maken!

  Liked by 1 persoon

  • Harmen zegt:

   Foto’s zijn gemaakt door het personeel na half 9. Met goed overleg kom je een eind.

   De preutsheid bij jeugd valt mee, kijk maar eens een dagje op flevonatuur. Topless zonnen op gewone stranden is iets wat altijd gefluctueerd heeft. Dat komt vanzelf weer terug. De sauna’s worden immers ook steeds drukker bezocht

   Like

 3. marcel zegt:

  Mooi om te lezen dat het Naturistisch zwemmen in Joure een succes was en een vervolg krijgt al is 1,5 uur wel weinig maar goed beter iets dan niets.
  Wij zelf gaan elke Zaterdag naar Gennep voor Naturistisch zwemmen en sauna van 17.00 tot 21.00 bij de stichting SNZ
  Sauna Joure gaan we bijna elk jaar wel een keer naar toe en dan overnachten we altijd daar in het bijbehorende Hotel en daar hebben ze leuk hotel arrangement voor samengesteld voor een leuke prijs.

  Gr Marcel

  Liked by 1 persoon

 4. Sebastiaan zegt:

  Ik ben er geweest en dacht jullie gezien te hebben? Met ruim 150 badgasten was het best druk. Voor het eerst bloot daar gelopen en de wildwaterbaan geweest. Daarvoor de Stienenflier zwembad. Toen na de verbouwing was ik er nooit meer geweest. Voor de ingang van iemand een bon van tweede bezoeker gratis. Leerde ik iemand kennen om naar binnen te gaan.

  Like

  • Harmen zegt:

   Alles wat nieuw is is spannend. Fijn dat je je steeds meer op je gemak begint te voelen. Straks wil je niks anders meer. Mooiste levensstijl die er is

   Like

   • Ben al heel lang naturist ik doe niets anders dan bloot dingen doen. Alleen alles om mij heen was nieuw en liep ik daar bloot wat alleen was met zwembroek. Dan ontmoete ik nog iemand per toeval alleen al om een toegangskaartje 2e gratis. Zo was ik eerst alleen en zo was ik met iemand. Met zoveel diversiteit had ik niet zien aankomen. Ook vrouwen. Normaal zie ik meestal mannen 50+’ers enkele vrouwen. Mannen in de meerderheid. Mijn oordelen moest ik even iets bijschaven. Ik raad het iedereen aan die dit leest en denkt. Paar eurootjes, 90 minuten even anders dan anders.

    Liked by 1 persoon

   • Harmen zegt:

    Ja er is een mooie diversiteit in de bezoekers. Jong, oud, man, vrouw. Alles mooi in evenwicht en met wederzijds respexf

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s