Geen categorie

Deel 15: Daar zijn we weer, terug van weggeweest!

Zo mensen, dat heeft even geduurd he? Mijn laatste blog was op 14 maart en leek in eerste instantie ook mijn laatste. Wat er in de tussentijd is gebeurt, kun je teruglezen in het interview dat ik heb gegeven aan Paul Kater, bekend auteur en collega-blogger uit het Brabantse Cuijk.

Paul en ik op het strandje van Flevonatuur.

M’n vaste lezers zal ook opvallen dat ik wat heb veranderd aan de opmaak van dit blog. Waar ik voorheen voornamelijk tekst had en aan het einde een foto die op het onderwerp aansloot, heb ik nu gekozen voor de opmaak van m’n Engelstalige blog Bare Thoughts. Destijds wilde ik dat verschillend hebben, om een duidelijk onderscheid te houden tussen beide blogs, maar omdat ik wel definitief met dat blog ben gestopt, leek het me een uitgelezen kans om dit over te nemen bij Open & Bloot. Uiteraard blijft de Engelstalige wel gewoon online staan.

Maar genoeg geneuzel over de blogs, hoe gaat het nu met ons? Naar omstandigheden goed. Santana zit nu op 32 weken zwangerschap en heeft duidelijk last van de bizarre hitte van de afgelopen weken. En niet alleen zij, want omdat ik nachtdiensten draai en daarom dus overdag op een slaapkamer moet slapen die op het zuiden ligt, is het ook voor mezelf een vrij vermoeiende tijd. Afgelopen week heb ik op aanraden van Santana in de achtertuin geslapen en dat is zo goed bevallen, dat ik dit in extreme gevallen zeker vaker zal doen!

Gewapend met kussens als matras, was het prima te doen in de achtertuin.

En ja, die tuin. Wat een verademing is dat geworden. De mensen die ons persoonlijk kennen, of ons op Facebook hebben, weten dat het jarenlang een oncontroleerbare wildernis was. Geen tuin waar je lekker in kon relaxen en al helemaal geen tuin waar de kinderen lekker in konden spelen. Ook daar hebben we in de tussentijd verandering in gebracht, uiteraard met de hulp van vrienden en familie in verband met onze lichamelijke situaties. De tuin is compleet gestript van z’n toplaag, er is ruim 5 kuub zand in gegaan en het is bestraat met mooie antraciet tegels van 100×50 cm. Ook hebben we een paar dagen later zelf nog met grasmatten een mooi speelveldje voor de kinderen aangelegd ( hetzelfde veldje waar ik afgelopen week op lag te slapen ). Op marktplaats hadden we nog een mooie lounge gevonden, waarmee we het sowieso deze zomer kunnen uithouden, dus al met al een geslaagd project. Nu de voortuin nog, helaas met minder hulp, maar ik heb geen haast dus wat me vandaag niet meer lukt, kan altijd morgen nog.

Met twee keer per dag sproeien, groeide het gras ontiegelijk snel.

Nadat ik uit het ziekenhuis was ontslagen was de behoefte om m’n dagen bloot door te brengen vrij laag. Iets wat ik eigenlijk nog steeds niet snap omdat ik het naturisme altijd als iets heb ervaren waar de woorden bevrijdend en ontspannend het meest bij in de buurt komen qua verwoorden. Met het geloof dat het vanzelf wel weer zou aanwakkeren, heb ik die situatie toen geaccepteerd. En inderdaad, de laatste tijden begin ik het weer volop op te pakken. Ik vermoed zelf dat het komt door m’n gesprek op 3fm ( wat terug te luisteren is op de Facebookpagina van Open & Bloot ) met nacht-dj Tannaz, m’n interview met Paul en afgelopen editie van Natupop. Van alle jaren overigens de meest droge editie die ik zelf heb mogen meemaken, want wat hebben we een paar jaar pech gehad met het weer tijdens Natupop. Ook de nieuwe tuin zal ongetwijfeld een rol hebben gespeeld in het terugbrengen van mijn geliefde levensstijl. Wat het ook mag zijn, 1 ding is duidelijk: we zijn terug!

REMINDER: Besef goed dat, ook al is dit blog positief geschreven, het absoluut géén makkelijke periode is geweest en dat zowel Santana als ik zelf er nog lang niet zijn. Ik zit nog steeds niet op het maximale kunnen van mijn conditie zoals die voor mijn trombose was en Santana is door alles van de afgelopen 2 jaar ( mijn vermeende Crohn tijdens de zwangerschap van Jaxson, wat later geen Crohn bleek te zijn, de hartproblemen van haar vader aan het eind van 2016, de laatste weken zwangerschap van Jaxson waar hij heel weinig in bewoog, de miskraam in december van vorig jaar en mijn ziektebeeld in maart van dit jaar ) in een depressie gekomen.

Negeer niet de signalen die je lichaam je geeft. Het is deels te danken aan het duidelijk doorgeven van mijn klachten en het out of the box denken van mijn artsen dat mijn trombose ontdekt werd. Het had heel makkelijk gemist kunnen worden en in dat geval was ik er nu niet meer geweest. Onderschat ook niet de effecten van een depressie. Er heerst nog steeds een taboe op, wat eigenlijk niet zou mogen. Depressies bestaan en zijn echter dan je denkt. Denk je een depressie te hebben of vermoed je dat je partner of iemand anders een depressie heeft, schakel tijdig hulp in of doe de depressie test online bij Lentis. En bovenal, blijf goed communiceren met de mensen in je naaste omgeving. De communicatie en de liefde en affectie die tussen Santana en mij zit, is op zo’n niveau dat we nog steeds met volle moed de komende tijd tegemoet gaan, maar ik ben me er van bewust dat als 1 van die factoren zou wegvallen, het al een stuk lastiger zou worden. Pas goed op jezelf en ik spreek jullie gauw weer in een nieuw blog.

Advertenties
Standaard

9 gedachtes over “Deel 15: Daar zijn we weer, terug van weggeweest!

 1. Fijn dat je weer zo ver herstelt bent dat je weer verder kunt en wilt met je blog. Over de nieuwe stijl kan ik kort zijn: perfect, houden zo. Leuk die foto’s tussendoor. Maar wat hebben jullie een moeilijke tijd doorstaan zeg. Pfffff. En wat fijn dat het nu eindelijk weer zo de goede kant is opgegaan. Mijn zoon heeft tot 2 keer toe ook dubbele longemboliën doorstaan. Hem waren we ook bijna kwijt. Ik weet dus dat je zoiets niemand toewenst. Heel erg. Maar dat was dus niet het enige waar jullie tegen moesten knokken. Jullie hebben het allebei heel zwaar gehad. Maar ik ben er van overtuigd dat jullie gesterkt uit de strijd komen en weer met volle teugen van het (blote) leven kunnen gaan genieten en van de gezinsuitbreiding. Je tuin ziet er strak en kindvriendelijk uit en biedt voldoende privacy zo te zien. Alle goeds gewenst. Ik hou je blogs weer in de gaten. Groetjes, Kees

  Like

 2. Roland zegt:

  Dikke kus. Knuffel, vul maar in. Wat ben ik blij van jullie te vernemen. Zo zie je.maar weer; Elk huisje heeft zijn kruisje.
  Wat fijn dat de tuin voor elkaar is. Nu nog de gezondheid. Enne het kopje koffie staat nog steeds.
  Groet,
  Roland van Vilsteren.

  Liked by 1 persoon

 3. “En bovenal, blijf goed communiceren met de mensen in je naaste omgeving.”

  Mooi dat jullie die mogelijkheid hadden. Helaas heeft niet iedereen dergelijke mensen om hem/haar heen. Maar ga zo door. Ik hoop dat jullie de weg uit dit dal zullen en kunnen blijven volgen. Mooi dat je weer bent gaan bloggen.

  Liked by 1 persoon

 4. marcel zegt:

  Hallo Harmen
  Fijn om te lezen dat je verder gaat en dat ook je gezond weer onder controle is .
  Zelf heb ik ook de nodige problemen met mijn gezondheid gehad mijn nieren stoote de eiwitten af die zich als vocht ophoopte in mijn lichaam ik was daardoor 14 kg aangekomen uiteindelijk belande ik in het ziekenhuis waar uiteindelijk de oorzaak werd gevonden een autoinmuum ziekte MCF ik moest uiteindelijk dat vocht weer kwijt zien te raken (met plasmedicatie) en de nieren herstellen met prednison.
  Het herstel gaat de goede kant op deze week ook begonnen met een paar uutjes per dag werken nog niet op de vrachtwagen maar met het busje op pad.
  Het is jammer dat ik een groot gedeelte van deze zomer niet heb kunnen genieten van het blote leven
  Maar er zijn mooie dingen in het vooruitzicht een strandje hier waar gedoogd wordt krijgt een officiële status en volgende maand begint in Gennep het naturistisch zwemmen weer.
  En het laatste punt in je blog ben ik het helemaal mee luisteren naar je lichaam is belangrijk zo heb je niks en zo heb je van alles
  Harmen ik ga met plezier je Blogs weer lezen veel sterkte en succes ook voor je vrouw en kids en we gaan elkaar vast ergens tegenkomen.

  Gr Marcel

  Liked by 1 persoon

  • Harmen zegt:

   Bizar dat je bijna hetzelfde hebt meegemaakt Marcel. Denk dat we interessante gesprekken zouden kunnen hebben. Succes met je herstel en wie weet tot in de toekomsf

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s