Geen categorie

Deel 13: Terugblikken en vooruit kijken

2018 is begonnen. Een fris nieuw jaar, dus een prima gelegenheid om even terug te blikken op 2017. Een jaar, wat naar mijn mening, echt voorbij gevlogen is. Gelukkig met meer hoogtepunten dan dieptepunten. Uiteraard begin ik met t mooiste momentje van dat jaar, de geboorte van onze zoon Jaxson. Inmiddels al weer 8 maandjes jong en hij doet het ontzettend goed. Helaas hebben we ook in 2017 vroegtijdig afscheid moeten nemen van een nieuw kindje. Na slechts 6 weken zwangerschap ging het helaas al fout en zullen we dus nooit weten wat voor gezellige aanvulling het had kunnen wezen.

2017 was ook het jaar dat we Vlieland op een hele mooie manier ontdekten. We waren zelfs zo onder de indruk van de vrijheid en rust op dit eiland, dat we besloten hebben elk jaar terug te keren. En met Pasen 2018 zijn we er dus ook weer 4 dagen te vinden met onze blote kont onder de Vlielandse zon. We zijn de dagen al aan het aftellen.

Uiteraard was 2017 ook het jaar waarin ik dit blog begonnen ben naar aanleiding van vele verzoeken, gebaseerd op mijn Engelstalige blog. Nog steeds ben ik de inmiddels opgeheven stichting Blootgewoon, dankbaar voor het vertrouwen in mij en het platform dat ze mij gaven op hun website. Zonder die stichting was dit Nederlandstalige blog waarschijnlijk nooit ontstaan, of heel veel later. Ook de officiële Facebook- en twitterpagina beginnen steeds meer bereik te krijgen, dus blijf vooral het woord verspreiden lieve mensen.

Vorige maand ben ik ook van werkgever veranderd omdat ik vanwege mijn Crohn, die afgelopen juni bij mij ontdekt is, meer regelmaat nodig ben. En ondanks dat ik in het begin heel erg moest wennen aan elke dag thuis te zijn, ben ik er inmiddels wel achter dat dit 1 van mijn beste beslissingen is geweest. Meer rust, meer sociaal leven en meer tijd met mijn gezin hebben mij doen in zien dat ik dit veel eerder heb moeten doen. En dan heb ik het nog niet eens over alle extra tijd zonder kleding die ik nu kan doorbrengen. Wat een verademing. Ongetwijfeld gaat 2018 het jaar worden van nog meer strand reviews en belevenissen. Althans… als het zonnetje mee wil werken. Want wat missen wij op dit moment die grote warme gele bol toch erg.

Hoe dan ook kijk ik terug op een 2017 met een tevreden blik. Een 2017 die ik met 1 woord kan samenvatten: Familie. Want dat is waar het bij mij uiteindelijk om draait en familie is hetgeen wat ik in 2017 nog meer heb mogen ontdekken en ervaren als ooit tevoren. Wat hou ik toch van m’n meissie en m’n 2 kinderen. En wat ben ik benieuwd naar wat 2018 voor ons in petto heeft.

Inmiddels is na een geweldige kerst en gezellige jaarwisseling de eerste werkweek weer begonnen, dus ik spreek jullie gauw weer! ❤️

Advertenties
Standaard

10 gedachtes over “Deel 13: Terugblikken en vooruit kijken

 1. Roland zegt:

  Hoi Harmen!
  Natuurlijk voor jou en je gezin.
  De beste en fijnste wensen.
  Wat mooi dat je ontdekt hebt dat rijkdom zit in gezondheid en familie.
  Van harte een heel fijn 2018 toegewenst.
  Roland.

  Liked by 1 persoon

 2. marcel zegt:

  Hallo Harmen
  Ik ben denk ik een onbekende voor je (al denk ik jou ook voorbij heb zien komen op buzzybeeforum of transportfotos)ik ben Marcel regionaal vrachtwagenchauffeur en hoe er ook van om in mijn blote kont lekker van de zon te genieten samen met mijn vrouw.
  ik heb je blog bij toeval ondekt en ben het aan het door lezen en in heel veel punten herken ik me zelf ook.
  2017 begon slecht voor me (nierstenen ) maar is toch een mooi jaar geworden.
  Voor 2018 hoop ik ook voor ieder die naturisme een warm hart toe draagt dat het een mooi jaar wordt
  Harmen ik wens jou en je gezin een prachtig, mooi 2018 toe.

  gr Marcel

  op internet marcel1970

  Liked by 1 persoon

  • Harmen zegt:

   Hoi Marcel. Op die beide sites zit ik niet haha. Maar wellicht heb je me onderweg dan eens gezien. Alles goed na je nierstenen? Voor jullie uiteraard ook t beste voor dit jaar toegewenst

   Like

 3. Eric zegt:

  Hoi Harmen en Santana en kids…
  Ik wens jullie het allerbeste voor 2018 en natuurlijk hoort daar een goede gezondheid bij!
  Terugkijken op 2017 wil ik niet, want dat was voor mij en m`n zoontje qua gezondheid niet zo`n goed jaar.
  Ook ik hoop dit jaar op veel zon en bloot, samen of met anderen.
  Eerst maar eens door die winter heen…
  Gr.Eric

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s